Emergenza - 1.kolo

10.04.2012 11:59

 

Veřejné poděkování všem hrdinům, fanouškům a návštěvníkům pražského kola mezinárodního festivalu Emergenza.

Message pojal nápad utkat se s muzikantským mládím na prknech, která určitě, ba přímo jistojistě znamenají svět.

12.1. 2012 se uskutečnilo jedno ze čtyřech úvodních pražských kol festivalu, kde mělo zápolit 8 vynikajících kapel. Na konec se zúčastnilo jen 6 bandů, protože zbývající dvě zřejmě dostaly rozum a zahodili flinty do polí... Message se také zúčastnil.

De facto poslouchatelná kapela a zároveň dost dobrá byla ta, která zahojovala celý večer - ILL FISH z Plzně. Ta to ovšem prohrála na celé čáře a to protože z Plzně dojelo cca 8 fanoušků. Zjevná výhoda….

Potom následovala smršť a směsice kraválu a hluku, někdy i křiku. Přestože se mnohdy jednalo o velmi dobré muzikanty. Bylo jasné, že jsme se ocitli nedopatřením a z vlastní blbosti na "nepřátelském území". My, Message, s naší konzervativním myšlením, s naším klasickým repertoárem ??

Jak to bývá, vítězem se stali ti téměř muzikantsky nejhorší a nejméně vyzrálí, navíc zahráli bez basistky jen v kytarách - Nouzový Východ. Ale naložili s tím co umí velmi dobře. Zajímavé mladé texty, jednoduchá muzika a tah na bránu, velká šou. Odvaz! Pro mě osobně nejvíce zdrcující vystoupení předvedli Verkauf. Dle mého názoru je s podivem, že toto je ještě stále muzika. Připouštím, že jako divadlo by to bylo velmi zajímavé a i tak velmi netradiční.

No ale vše skončilo jako v pohádce. Happy endem!

Každá ze zúčastněných kapel si měla přivést své věrné fanoušky a jejich hlasy měli určit vítěze. Nejvíce jich měl samozřejmě sebou Nouzový Východ. My jich tam měli cca 16ks. Ovšem ti předvedli takovou kulisu, že strhli i publikum/fanoušky ostatních kapel. Takže při závěrečném sčítání skončil i Message na bedně. Jako třetí postupující.

Message totiž vystupoval jako poslední šraml programu. Což se ukázalo ve finále jako mistrovské štěstí. Naštěstí naši předjezdci strhali obecenstvo bezbřehým kraválem, nadstandartními tempy, takže náš poklidný průzračný hard rock slavil succes. Poklid zavládl v éteru. Muzice i zpěvákovi bylo rozumět, navíc český vybroušený text, brilantně deklamovaný přesně z listu. Divákům odlehlo a někteří opět začali slyšet a dokonce i vnímat. Potěšeně poskakovali z jedné nohy na druhou, mávali rozjařeným kmetům na podiu a povzbuzovali slovy hip hip hurá. Bodří muzikanti z Message se probudili, někteří zapomněli na datum narození, palbu opětovali a křepčili tak vehementně až mi stoupl povážlivě srdeční tlak na 220/163 a to prosím bez měření. Hrozil jednoznačně infarkt miokardu. Naštěstí smršť Message skončila záhy, neboť nám došel repertoár a taky určený čas. Pak se vesele hlasovalo no a vše dobře dopadlo!

A tak jsme se tímto probojovali do semifinále pražského kola a pokračujeme. Pomůžou fanoušci Message znova????......Toť otázka……. A o to vás…. vřele a toužebně žádáme naší věrní……fandové!!!!!!

Až udeří a to bude 12.4. 2012 v Akropoli, vytáhneme do boje všichni spolem... Vzhůru do zákopů. Hodláme útočit přímo do zátylku konkurence. Zezadu pěkně na férovku. No co nám jiného vlastně zbývá, nežli táhnout káru napěchovanou tím naším rockovým uměním dále……..

 Tolik pár slov kapelníka k účasti Message na festivalu Emergenza.