Buena Vista

02.11.2011 00:00

Message opět v klubu Buena Vista v Plzni!!

Opět jsme byli pozváni Miroslavem Juhy Junošem do nejkrásnějšího a nejlépe vybaveného klubu v jakém, kdy Message hrál. Opět vynikající PA s osvětlením na vysoké úrovni. 

Tentokrát ovšem bluesové setkání, kde byla v převaze domácí plzeňská scéna Blue Zebra 3 a pořádající Rezaté Rakety bylo zvukově značně decentní.  Zvuk byl pojat oproti našemu minulému pouze jako mírně rockový, na rozdíl od našeho předešlého vystoupení spolu s rakovnickou kapelou Dlouhý kouř a RR. 

Sami nemůžeme zhodnotit jak jsme na tom zvukově byli my, ale naši předskokani BZ3 hráli blues až místy v jazzovém pojetí  a tomu odpovídal i zvuk, okořeněný akustickou kytarou.  Žádné napumpované bicí s basou  a tvrdá zkreslená kytara. Zpěvu Zebry bylo málo rozumět a to potkalo dle referencí bohužel i nás. A to Petrovi bývá často velmi dobře rozumět. Na podiu byl zvuk ovšem bez chyby. Message ohrožen nemocemi (Zbyněk , Tomáš Zoubek i Petr Kovář) zahrál v klidu standardně  až nad rámec momentálních hlasových dispozic.  Já jsem si pochvaloval na podiu velmi zdařilému zvuku šlapáku zapůjčené soupravy TAMA. Prý to způsobuje olejová blána EVANS. Dobrá rada nad zlato!!!!

Po nás dokončily Rezaté rakety posílené o saxofonistu a nového basistu. Zvláště basista se jevil jako velká posila rytmiky RR. Nicméně zvuk, který zde lehce kritizuji se o moc nezměnil. Snad zpěvákům bylo lépe rozumět. Rakety vynikali opět dobře  zvládnutými zajímavými texty Juhy Juhoše. Velmi zajímavé texty byli slyšet i u Blue Zebra 3, tedy pokud jim zrovna bylo rozumět.

Diváctvo  v Buena Vista klubu bylo opět uznalé avšak  nepočetné. To je asi problém Plzně i celé ČR a snad i doby.