Datum: 10.10.2008

Vložil: Tomáš

Titulek: JUMBO

Psal mi bývalý kolega EDA(Petr Kolář), že ve výčtu kapel, kde jsem bušil chybí po Benefit JUMBO ( Ex Kentaur ) z r. 1983/1984. Tak to je teda pravda. Jak jsem mohl zapomenout na kapelu ve které jsem kapelničil a ve které jsem se snad nejvíce narozčiloval. Na troskách nejstarších členů Kentaur de facto odejitých Petra Kováře a Tomáše Zoubka byla stvořena sestava né zrovna zanedbatelných muzikantů. Jiří Filčev na tu dobu super texnicky vybavený basista (spíše džezmen), EDA (Petr Kolář) nervózní pedant, ale exelentní kytarista, salámista a zkušený organista (Hammond) Evžen Teršl. Tak to byla starovací sestava zabývající se kopírováním Deep Purple, Whitesnake, Led Zeppelin, Asia, Uriah Heep, Rainbow a dokoce i Hot Chocolate. Díky schopnostem singra Petra Kováře jsme si troufali na dost zdařilé zpracování některých pecek těchto mega kapel. Žádné vykrádání. Žádné remake, jak se říká dnes, když se to technicky nezvl ádá. Hezky poctivě bez transponování. Zpěvák dvojku červenýho a jedem. Filčev to potom zamázl, už ho to džezmena zmáhalo. To harcování. A ten jednoduchý a hlučný bigbít. A Evžen si nepadl do oka s EDOU. Přišel Jan Dočekal, který působil současně ve Wat. A baróza Pepa Kůrka. Bohužel Olda Šup, starý to podrazák , který sháněl kšefty a jezdil dopravu, kapelu zamázl tím, že zdrhnul i s Dočekalem a Kůrkou k Watu. Dodnes nezapomenuto. Podraz jako sviňa. Ale to je v bigbítu normál. Rozhodně nelze počítat, že by kapela vydržela do teď , ale revival by to byl dnes jako prase. Zdravím aktéry, bývalé kamarády i podrazáky, čas pracuje.

Přidat nový příspěvek